Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Vacature dirigent

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen (Landgraaf) zoekt dirigent

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is een muziekvereniging uit Landgraaf. Het harmonieorkest bestaat uit circa 45 spelende leden. De harmonie wil kwalitatief goed musiceren op een niveau dat bij de muzikanten past. Het plezier in muziek maken en de gezelligheid binnen de vereniging zijn daarbij zeer belangrijk.

De harmonie wil dit bereiken door een goede muziekkeuze en een concertprogrammering die toegankelijk is voor een breed publiek, waarbij ook aandacht blijft voor de uitdaging en het muzikale niveau. Uitdagingen worden gezocht in vernieuwende concepten zoals promsconcerten, grote themaconcerten met medewerking van bijvoorbeeld zanger, zangeres of koor, concertreizen etc.

Profielschets

De dirigent die wij zoeken:

  • Kan muzikanten op alle niveaus en leeftijden motiveren, inspireren en stimuleren en heeft waardering voor elke muzikant op elk niveau;
  • Kan balans houden tussen ontspanning en ambitie: het plezier in de muziek is belangrijk, maar daarbij horen ook uitdagende stukken op niveau;
  • Heeft een leidende rol in de muzikale invulling van gevarieerde projecten en concerten;
  • Levert een bijdrage aan de maatschappelijke rol van de harmonie binnen de gemeenschap;
  • Heeft de intentie om een langdurige samenwerking aan te gaan.

Voor eventuele vragen of verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met Frank Weelen of Bojan Lux.

Sollicitatieprocedure

Stuur voor 1 december 2023 een motivatiebrief met CV naar ons secretariaatsadres: secretariaat [at] harmonie-nieuwenhagen.nl De sollicitatiecommissie zal de sollicitatie behandelen. Na een eerste selectie op basis van brieven en CV's zullen enkele kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. Een proefdirectie, het opvragen van referenties of een repetitiebezoek kunnen onderdeel zijn van de procedure.