Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Samuel Aguirre nieuwe dirigent van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen

Na het vertrek van de heer Jos Zegers als dirigent van harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, werd de zoektocht naar een nieuwe dirigent gestart.

Na een zorgvuldige procedure waarbij meerdere kandidaten in beeld waren, is de keuze gemaakt voor de heer Samuel Aguirre. Met ingang van 1 november 2018 wordt hij aangesteld als nieuwe dirigent van de harmonie van Nieuwenhagen.

Samuel AguirreSamuel Agustín Aguirre werd in 1993 geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar, waar hij zijn muzikale talenten van jongs af aan ontwikkelde. In de provinciehoofdstad Medellin startte Samuel zijn muzikale studie. Zijn talent als hoboïst bleef niet onopgemerkt en snel speelde hij in belangrijke harmonie- en symfonieorkesten, met name het 'Jeugd Philharmonisch Orkest van Medellin' en de 'Youth Symphonic band of Medellín'. Met dit orkest nam Samuel deel aan een Europese Tour met als hoogtepunt het Wereld Muziek Concours 2013 in Kerkrade. Onlangs is hij nog op tournee in Zuid-Amerika geweest met het nationaal orkest van Colombia.

Ook op het Europese vasteland is Samuel een graag geziene hoboïst en dirigent. Sinds 2014 is hij hoboïst en hobo-leraar verbonden aan de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden, Daarnaast is hij dirigent van Les Jeunes de Sainte Cécile. Ook heeft hij bij diverse Limburgse orkesten ervaring mogen opdoen. Samuel kreeg in 2014 de “Zuyd Excellence Scholarship” beurs voor zijn excellente muzikale prestaties en uitstekende motivatie. Zijn muzikale talent blijkt wel uit het feit dat Samuel in 2016 als solist meerdere concerten heeft gegeven met de Philharmonie Zuid-Nederland. In juli 2017 kreeg hij de “WMC Talent award" uitgereikt vanwege zijn muzikale kwaliteiten.

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is trots op het feit dat Samuel in Nieuwenhagen als dirigent aan de slag gaat. Het laat zien dat de vereniging jong talent een podium biedt om muzikale kwaliteiten verder te ontwikkelen. We wensen Samuel ontzettend veel succes. Samuel’s eerste openbare optreden als dirigent van harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is op kerstavond 24 december 2018. Om 19:00 uur luistert de harmonie de heilige mis op in de O-L Vrouw Hulp der Christenen-kerk, gelegen aan de Heigank in Landgraaf.