Landgraafse verenigingen duiken het theater in

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen presenteert voor het eerst in haar 129-jarig bestaan een eigen avondvullend theaterconcert genaamd “Het geluk van Limburg”.

Met een knipoog naar het boek van Marcia Luyten brengt de harmonie in samenwerking met Jack Vinders en Fer Kousen een muzikale ode aan onze provincie, onze afkomst en het leven. Ook het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph, Schutterij St. Joseph uit Waubach en toneelvereniging Kiekes Wead verlenen hun medewerking aan deze avond. Het concert vindt plaats op zaterdag 25 mei om 20:00 uur in het vernieuwde theater van Kerkrade.

Bezoekers kunnen rekenen op een muzikaal verhaal, verteld door Fer Kousen, waarin het Limburggevoel wordt geprikkeld. Het woelige verleden van onze streek komt aan bod. Een verleden waarin de kerk en het religieuze leven lang een grote rol hebben gespeeld. De Tweede Wereldoorlog, lokale tradities, cultuur en de periode tijdens én na de mijnindustrie komen voorbij. Ook de komst van de Afcent en Awacs heeft een blijvende invloed achtergelaten op onze grensstreek. De teloorgang van de mijnindustrie ging gepaard met vele uitdagingen, maar uiteindelijk wisten de mensen in onze streek deze uitdagingen aan te gaan en werden nieuwe kansen gecreëerd.

Met “Het geluk van Limburg” wordt deze boodschap in muzikale vorm overgebracht. Ruim 85% van de kaarten zijn via de voorverkoop inmiddels verkocht. De laatste 90 kaarten à 15,- euro zijn nu nog te koop via de website van het theater.

V.l.n.r.: Eric Vincken (bestuurslid en projectleider van het theaterconcert), Samuel Aguirre (dirigent), Jack Vinders en Robin Reichrath (voorzitter Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen)