Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen huldigt 4 jubilarissen

Een afvaardiging van het bestuur heeft de jubilarissen bezocht en hen gehuldigd voor hun inzet voor de Harmonie

Op 22 november is het patroonsfeest van de Heilige Caecilia en viert de Harmonie normaliter haar traditionele Caeciliadag. Helaas klonk er dit jaar geen harmoniemuziek door de straten van Nieuwenhagen als gevolg van de Corona pandemie. Het heeft de Harmonie echter niet belet om een viertal jubilarissen te huldigen.

Huldiging Raoul Bessems
Tenor-saxofonist Raoul Bessems werd via een digitale stream gehuldigd met zijn
25-jarig lidmaatschap. Raoul werd op 7 jarige lid van de vereniging. Al snel bleek dat hij erg muzikaal en bijzonder getalenteerd was. Naast de saxofoon speelt hij piano, keyboard en gitaar. In 2010 werd Raoul benoemd tot jongste voorzitter van de harmonie, een functie die hij gedurende 4 jaar prima heeft vervuld. Na zijn verhuizing naar Den Haag is Raoul de Harmonie als muzikant altijd trouw gebleven en hij koestert  de band met zijn Harmonie nog steeds. 

 

Huldiging John BertramErebestuurslid John Bertram werd gehuldigd met zijn 65-jarig lidmaatschap. John is op 11 jarige leeftijd in 1955 lid geworden van St. Caecilia. Samen met broer Henny is John begonnen in de drumband van de Harmonie.  In 1979 werd John gevraagd om toe te treden tot het Erebestuur; iets waar hij niet lang over hoefde na te denken. Wekelijks bezoekt hij met zijn medekompanen van “dur Sjtammtisch / Knalldusch” de repetitie en analyseren de heren de prestaties van de harmonie. John is ook voorzitter van de Stichting Beheer Harmoniezaal, een functie die hij met verve en flair vervuld. 

 

 

Huldiging Jan SimonsLid van verdienste Jan Simons werd gehuldigd met zijn 70-jarig lidmaatschap. Jan is op 1 september 1950, op 12 jarige leeftijd lid geworden. Hij speelde jarenlang trombone en Bastuba bij de Harmonie en de bekende Belvauer Musikanten. Jan heeft de eer om de langst spelende muzikant van Caecilia te zijn. Sinds 1959 heeft hij ook de functie(s) opgepakt als muziekcommissaris, bibliothecaris en archivaris. En last but not least zet hij zich nog dagelijks in voor de beheer- en onderhoudsploeg van de Harmonie. Dagelijks is Jan te vinden in de kelder van de Harmoniezaal om partituren te verzorgen en instrumenten te repareren. Jan is van nature bescheiden en treedt het liefst niet op de voorgrond, maar op 20 april 2018 is hij door de ledenvergadering van de Harmonie unaniem voorgedragen en benoemd als Lid van Verdienste van onze vereniging. Een eretitel die maar voor heel weinig mensen is weggelegd, maar volledig verdiend is. 


Huldiging Harry JanssenLid van verdienste Harry Janssen werd gehuldigd met zijn diamanten jubileum: 75 jaar lid van Harmonie St. Caecilia ! Hiermee is Harry de eerste Caeciliaan die deze mijlpaal bereikt. Harry werd op 1 september 1945 als 12 jarige lid van de Harmonie. Destijds is hij begonnen op alto hoorn. Iets later maakte hij de overstap naar de bugel, in de tijd dat de Harmonie nog Fanfare was. In 1956 tranformeerde de fanfare in de huidige Harmonie St. Caecilia en stapte Harry over op klarinet welke hij tot in 1974 bespeelde. Na zijn actieve periode als muzikant trad Harry toe tot het bestuur. In die hoedanigheid heeft hij zich onder meer ingezet voor het instrumenten- en uniformenfonds. Tevens is Harry jarenlang actief geweest bij de beheer- en onderhoudsploeg van de Harmonie. Nog altijd is Harry zeer betrokken bij zijn harmonie. Regelmatig bezoekt hij nog de repetities en geen enkele uitvoering van de Harmonie slaat hij over. Voor zijn 75-jarig lidmaatschap werd Harry onderscheiden met de bronzen Erepenning van de KNMO. 

 

Erebestuurslid Koos Simons is 65 jaar lid van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen. Wegens omstandigheden wordt Koos binnenkort bezocht door een afvaardiging van het bestuur.

Harmonie St. Caecilia bedankt de jubilarissen nogmaals voor hun jarenlange betrokkenheid en inzet. We hopen samen met elkaar nog vele jaren van onze Harmonie te kunnen genieten !!!