Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen heeft een nieuwe dirigent: Philip Seerden

In het najaar van 2023 gaf dirigent Samuel Aguirre aan dat zijn internationale dirigeer-werkzaamheden niet meer te verenigen waren met de verplichtingen bij onze harmonie. Reden waarom wij na een hele fijne en goede muzikale samenwerking bij het Kerstconcert afscheid van elkaar hebben genomen. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure en proefdirecties met meerdere uitstekende kandidaten is er een nieuwe dirigent gevonden. Met ingang van 23 februari 2024 heeft de heer Philip Seerden het dirigeerstokje bij Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen in handen.

Philip SeerdenPhilip’s liefde voor muziek is op jonge leeftijd ontstaan waar hij opgroeide in een muzikaal gezin in Landgraaf, Limburg. Vandaag de dag, als entrepreneur van muziek, probeert hij met veel passie en gedrevenheid anderen enthousiast te maken of te houden voor dit vak. Vanuit een zeer variabel werkveld als dirigent, pianist en docent musiceert en doceert hij op verschillende niveaus die uiteenlopen van beginners tot professionals.

Philip volgde tijdens zijn laatste jaren middelbare school de vooropleiding ‘Jong Talentenklas’ aan het Conservatorium Maastricht waarna een bachelor tot pianist volgde bij hoofdvakdocent Joop Celis. Ook behaalde hij zijn lesgeef bevoegdheid tijdens deze studie. Al snel werd de passie voor samen musiceren duidelijk en ontwikkelde hij zich voornamelijk als pianobegeleider van zangers, koren en instrumentalisten en ontdekte kort na zijn studie ook het dirigeren. Zo rondde Philip zijn bachelor Ha-Fa-Bra directie af aan het LUCA Lemmensinstituut Leuven (BE) bij hoofdvakdocent Ivan Meylemans en volgt hij momenteel een masteropleiding bij docent Jos Zegers aan het Conservatorium Maastricht.

Momenteel is Philip dirigent van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, Muziekvereniging Tune Liessel en Kur-Kapel Falcobergia. In het verleden dirigeerde hij verschillende jeugdorkesten waaronder die van de Koninklijke Harmonie Thorn. Verder is hij werkzaam als pianodocent aan de SMK muziek & dans, vaste liedbegeleider bij gerenommeerd zangeres en docente Gemma Visser en werkt hij veel samen met koren door heel Limburg. Ook laat Philip veel jeugd in aanraking komen muziek door middel van projectmatige blazersklassen op basisscholen.