Fantastisch resultaat voor Harmonie St. Caecilia op het WMC!

Zondag 16 juli 2017 wordt met hoofdletters bijgeschreven in de geschiedenis van harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen. Voor het eerst in haar 127 jarige bestaan namen de muzikanten deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC).

In een uitverkocht Parkstad Limburg Theater te Heerlen musiceerden de Caecilianen, onder bezielende leiding van dirigent Jos Zegers, excellent. De toeschouwers kregen prachtige uitvoeringen van de werken “Lux Aurumque”, “Summer Dances” (verplicht werk) en “Danza Sinfonica” (keuzewerk) te horen.

De WMC onderscheidingNa het laatste slotakkoord werden de muzikanten en dirigent door het enthousiaste publiek beloond met een enthousiast applaus. Hoogtepunt van deze memorabele avond was de prijsuitreiking. De 3-koppige internationale jury beloonde het optreden van de Nieuwenhaagse muzikanten als volgt:

• Verplicht werk: 92,33 punten
  • Keuze werk: 91,33 punten
  • Totaalscore: 91,83 punten, 1e prijs met lof der jury

Enkele opmerkingen uit het juryrapport: “Fijne uitvoering door prima orkest”, “een prachtige uitvoering” en “gelungene Interpretation”.

Na de bekendmaking van de punten werd het tijd om een groot feest te vieren. Nadat 2 bussen muzikanten, dirigent, bestuur en supporters naar de Markt in Kerkrade hadden gebracht, werd er uitbundig feestgevierd in “Kirchroa”. Omstreeks 01.00 uur waren de feestgangers weer terug in de Harmoniezaal, waar het feest nog tot in de late uurtjes een vervolg kreeg.

De muzikanten, dirigent, leden en bestuur van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen genieten nu van een welverdiende zomervakantie. Echter de harmonie wil u nogmaals bedanken voor uw steun en support. Wij wensen u allen een hele fijne vakantie!