Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Drukke tijden voor harmonie St. Caecilia

Harmonie St. Caecilia is druk bezig met de voorbereidingen voor de concoursdeelname op 25 november aanstaande.

Op zaterdag 25 November 2006 zal Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen deelnemen aan het Bondsconcours in het Brabantse Veldhoven. Om 14.45 uur zal de Harmonie in de 2e divisie (voormalige Ere-afdeling) haar concoursprogramma ten gehore brengen in Kultureel Centrum De Schalm. Omstreeks 18.45 uur zullen de uitslagen bekend worden gemaakt en iedereen binnen de Harmonie-familie hoopt natuurlijk op een prima resultaat. Momenteel zit de Harmonie middenin haar concoursvoorbereiding. Naast de repetities, groepsrepetities en het repetitieweekend zal de Harmonie in de komende weken nog een 4-tal concerten verzorgen die geheel in het teken staan van het concoursprogramma. Zaterdag 4 november a.s. begint het repetitieweekend. Na een gezamenlijk ontbijt zal er de gehele dag in kleine groepen en registers gerepeteerd worden aan de concourswerken. Op zondag 5 november 2006 concerteren de muzikanten uit Nieuwenhagen, de Philharmonie Sittard en gastheer Harmonie Sempre Avanti uit Tegelen. Plaats van handeling is het Kultureel Centrum De Haandert in Tegelen. Harmonie St. Caecilia zal om 15.00 uur de bühne betreden. Op zondag 12 November 2006 zal er in de Harmoniezaal aan het Sunplein te Nieuwenhagen een beoordelingsconcert plaatsvinden. Om 16.00 uur zal de heer Alex Schillings de optredens van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen en gastvereniging Harmonie De Bazuin uit Treebeek kritisch beoordelen. Om op 25 November 2006 goed voor de dag te komen, wordt op zondag 19 November a.s. om 14.30 uur gemusiceerd in Kultureel Centrum de Schalm in Veldhoven. Naast het verzorgen van een goed concert, kunnen de dirigent en de muzikanten van St. Caecilia onder andere wennen aan de akoestiek van de zaal.

De generale repetitie van Harmonie St. Caecilia vindt plaats op vrijdag 24 November 2006. Om 20.00 uur zal de Harmonie haar complete concoursprogramma ten gehore brengen. Het concoursprogramma bestaat uit de volgende werken: "The Golden City" van Jan Bosveld (het verplicht werk), "Russian Christmas Music" van Alfred Reed (het keuzewerk) en de vrije werken: "Ballad", "Children of Sanchez" en "Strike up the Band – A tribute to George Gershwin".

Het bestuur, dirigent en de leden van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen hopen u tijdens 1 of meerdere concerten te mogen begroeten.