Overslaan en naar de inhoud gaan

De vereniging

Koperkwintet + 1

Een aantal jaren geleden werd voor het eerst de mis bij St. Caeciliadag opgeluisterd door een heus koperkwintet. Dit bestond uit twee trompetten, een schuiftrombone, een tuba en een bastuba. Dat klonk goed maar miste toch ook iets. Daarvoor werd een hoorn toegevoegd, die zorgde voor de verbinding tussen hoog en laag, maakte het geheel compleet. Het koperkwintet + 1 was geboren.

Het Koperkwintet + 1Dit ensemble speelt sindsdien bij allerlei gelegenheden zoals carnavalsmissen, St. Caeciliadag, de feestmis van het Erebestuur en begrafenissen. Soms wordt het ensemble aangevuld door een slagwerker.

Belangrijk is dat zo'n groep muzikanten goed op elkaar is ingespeeld en een breed repertoire aan muziek heeft. De basis hiervoor is gelegd in de periode dat elke twee weken geoefend werd onder bezielende leiding van Hein Boermans. Toen zijn heel veel stukken ingestudeerd en hebben de muzikanten ook geleerd hoe zo'n ensemble moet klinken. Zelfs een carnavalsmars klinkt dan heel anders.

Voor muzikanten is het leuk om hierin mee te spelen. Afgezien van de 'kwatsch' die verteld wordt tijdens de repetities en boven op het oksaal, is het een kans om meer op de voorgrond te treden en te leren samenspelen. Het is daarom ook belangrijk dat de bezetting afwisselt zodat ook anderen die ervaring kunnen opdoen. Iedereen die interesse heeft om aan dit ensemble deel te nemen kan zich hiervoor dan ook aanmelden. Het ensemble speelt in wisselende samenstelling met koperblazers uit het harmonieorkest.