Overslaan en naar de inhoud gaan

De vereniging

Dirigent

Met ingang van 1 november 2018 heeft de heer Samuel Agustín Aguirre het dirigeerstokje bij Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen in handen.

Samuel Agustín AguirreSamuel werd in 1993 geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar, waar hij zijn muzikale talenten van jongs af aan ontwikkelde. In de provinciehoofdstad Medellin startte hij zijn muzikale studie. Zijn talent als hoboïst bleef niet onopgemerkt en snel speelde hij in belangrijke harmonie- en symfonieorkesten, met name het “Jeugd Philharmonisch Orkest van Medellín” en de “Youth Symphonic band of Medellín”. Met dit orkest nam Samuel deel aan een Europese Tour met als hoogtepunt het Wereld Muziek Concours 2013 in Kerkrade. In 2018 is hij nog op tournee in Zuid-Amerika geweest met het nationaal orkest van Colombia.

Ook op het Europese vasteland is Samuel een graag geziene hoboïst en dirigent. In de periode 2014-2018 was hij als hoboïst en hobo-leraar verbonden aan de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. In die periode verving hij met enige regelmaat Jan Cober en was hij bovendien dirigent van Les Jeunes de Sainte Cécile. Ook heeft hij bij diverse Limburgse orkesten ervaring opgedaan als plaatsvervanger.

Samuel kreeg in 2014 de “Zuyd Excellence Scholarship” beurs voor zijn excellente muzikale prestaties en uitstekende motivatie. Zijn muzikale talent blijkt wel uit het feit dat Samuel in 2016 als solist meerdere concerten heeft gegeven met de Philharmonie Zuid-Nederland. In juli 2017 kreeg hij uit handen van André Rieu de “WMC Talent Award” uitgereikt vanwege zijn muzikale kwaliteiten.