Dirigent

Vanaf begin 2014 staat Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen onder leiding van Jos Zegers. Jos Zegers is in 1983 in Nijmegen geboren en begon op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool te Kerkrade op hobo. Hij groeide op bij Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide, waar hij nog steeds spelend lid is.

Jos ZegersSinds 2007 is Jos actief dirigent bij verschillende orkesten. Hij dirigeerde o.a. de harmonie van Nederweert, fanfare ‘De Harmonie’ uit Akkrum en Muziek­vereniging SDG Ommen. Hij is een veelgevraagd repetitor o.a. bij student-symfonieorkesten als het VU-orkest, Krashna Musica en het Sweelinck Orkest. In 2013 en 2014 dirigeerde hij het gerenommeerde “Vakantieorkest Ad Hoc” tijdens de tournees naar Frankrijk en Spanje. Sinds 2011 is hij als repetitor verbonden aan het SJBO, het Schwäbiches Jugend Blasorchester. Daarnaast heeft hij een eigen uitgeverij voor bladmuziek (Con Brio Music) en houdt hij zich bezig met de verkoop van rieten voor blaasinstrumenten. Sinds oktober 2016 is chef-dirigent van het Bundespolizeiorchester München.

In 2001 begon hij, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht. In 2006 studeerde hij cum laude af voor het hoofdvak hobo uitvoerend musicus bij Hans Roerade (Residentieorkest, Den Haag). Een jaar eerder was hij solist tijdens het Korea-festival van het Conservatorium Maastricht, o.l.v. Jan Stulen. Van 2005 tot 2012 was hij de eerste hoboïst van het professionele Kamermuziekensemble Helicon.

In 2006 startte hij een studie HaFa-directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Alex Schillings. In 2011 studeerde hij ook hier met een cum laude af. In deze periode volgde hij daarnaast diverse masterclasses bij o.a. Jan Cober en volgde lessen bij Josef Suilen.

Op de Internationale Dirigentenwedstrijd van het WMC te Kerkrade van 2009 was Jos de jongste halve-finalist. In oktober 2010 behaalde hij, wederom als jongste deelnemer, de halve finale van de dirigenten wedstrijd 'Con Brio' te Innsbruck, Oostenrijk.