De vereniging

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is in 1890 opgericht door de leden van de toenmalige “Sängerbund Nieuwenhagen”. De motivatie hiervoor was om tijdens de sacramentsprocessie een muziekvereniging te hebben, net zoals dat in de omliggende dorpen het geval was. In 1956 is de orkestbezetting omgevormd van fanfare naar harmonie.

Orkest foto Harmonie St. Caecilia

Muzikale hoogtepunten

De harmonie heeft in haar bestaan veel hoogtepunten gekend. Het behalen van het landskampioenschap in de superieure afdeling te Leiden in 1984 en het landskampioenschap in de afdeling uitmuntendheid te Venlo in 2004 behoren tot de muzikale hoogtepunten. Naast het musiceren op niveau staat bij St. Caecilia ook gezelligheid hoog in het vaandel. Regelmatig organiseert de harmonie voor haar leden concertreizen, waarvan de laatste in 2016 naar Ulm (tussen Stuttgart en München).

Beleidsplan

In 1999, bij het aantreden van dirigent Paul Oligschläger, heeft de harmonie een muzikaal beleidsplan vastgesteld. Uitganspunt van dit plan is om op een verantwoorde wijze het jeugdige korps naar een muzikaal hoger niveau te brengen. Een van de resultaten van dit beleidsplan is dat tijdens het Bondsconcours van 19 oktober 2003 harmonie St. Caecillia in de afdeling Uitmuntendheid een score van 93,25 punten behaalde, wat resulteerde in een 1e prijs met promotie en lof der jury. Met dit puntenaantal bleef de harmonie haar concurrenten ruimschoots voor en was het Limburgse kampioenschap een feit.
Op zaterdag 25 november 2006 nam de harmonie deel aan het bondsconcours in Veldhoven. Daar werd het resultaat van 2003 overtroffen met het behalen van 95,17 punten. Dit betekent een een promotie naar de eerste divisie en lof der jury.

Het WMC

Het programma van het seizoen 2016-2017 staat in het teken van het aankomende Wereld Muziek Concours waar de harmonie zal uitkomen in de tweede divisie. Haar muzikale uitvoering zal plaatsvinden op zondag 16 juli a.s. in het Theater Heerlen.