Overslaan en naar de inhoud gaan

De vereniging

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is in 1890 opgericht door de leden van de toenmalige “Sängerbund Nieuwenhagen”. De motivatie hiervoor was om tijdens de sacramentsprocessie een muziekvereniging te hebben, net zoals dat in de omliggende dorpen het geval was. In 1956 is de orkestbezetting omgevormd van fanfare naar harmonie.

Orkest foto Harmonie St. Caecilia

Muzikale hoogtepunten

De harmonie heeft in haar bestaan veel hoogtepunten gekend. Het behalen van het landskampioenschap in de superieure afdeling te Leiden in 1984, het landskampioenschap in de afdeling uitmuntendheid te Venlo in 2004 en de deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in 2017 behoren tot die muzikale hoogtepunten.

Tijdens het WMC behaalde Harmonie St. Caecilia in de 2e divisie maar liefst 91,83 punten van de jury. Een prestatie waar onze vereniging nog altijd met veel plezier en gepaste trots op terug kijkt. Op 25 mei 2019 werd een avondvullend programma gepresenteerd in een uitverkocht Theater Kerkrade. 

Naast het musiceren op niveau staat bij St. Caecilia ook gezelligheid hoog in het vaandel. Regelmatig organiseert de harmonie voor haar leden concertreizen, waarvan de laatste in 2019 naar Bakhuizen (Friesland).

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen staat vanaf najaar 2018 onder leiding van dirigent Samuel Aguirre. De repetities worden gehouden op vrijdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in de Harmoniezaal aan het SUN-Plein in Nieuwenhagen. Heeft u interesse, kom dan gerust eens vrijblijvend luisteren of neem contact met ons op via secretariaat [at] harmonie-nieuwenhagen.nl (secretariaat[at]harmonie-nieuwenhagen[dot]nl).